Antalya Çakırlar’da En İyi Kahvaltı Mekanları

Binaların içinde sürdürülen hayattan bunalan Antalyalılar özellikle pazar günleri Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Çakırlar Sosyete Pazarı mevkiine akın ediyor. Gözleme bazlama serpme kahvaltı hizmeti veren onlarca işletme dolup taşıyor. Bazen araba park yeri bulmakta bile zorlanabilirsiniz.

Pazar günleri Çakırlar bölgesinde (Akdamlar Köyü yolunda) aynı zamanda küçük bir köylü pazarı kuruluyor ve “Sosyete Pazarı” olarak isimlendiriliyor. Aşağıdaki yürüyüş videosunda görebileceğiniz gibi iğneden ipliğe, sebze meyve süs eşyaları, tekstil ürünleri ve sair ne ararsanız var.

ÇAKIRLAR NASIL BİR YER ? ANTALYA ÇAKIRLAR SOSYETE PAZARI

YouTube player

Bir iki istisna haricinde sosyete pazarındaki bir çok işletme o bölgede yaşayan köylüler tarafından işletiliyor. Gözlemeci deyince öyle üç beş masa sandalyeden ibaret zannetmeyin. Sosyete pazarında bulunan işletmeler her geçen gün yeni yatırımlar yaparak hizmet alanlarını fevkalade güzelleştirdiler. Kahvaltı köşklerine ve peyzaj düzenine önem verdiler ve halk tabiriyle trilyonluk işletmeler haline geldiler.

Çakırlar bölgesi Antalya kahvaltı yerleri denince ilk akla gelecek bölge. Onlarca işletme, bir çoğu yan yana bir kısmı müstakil olmak üzere yıllardır Antalyalılara ve Antalya’ya dışarıdan gelen turistlere hizmet veriyor.

Asıl yoğunluk Pazar günlerinde yaşansa da Çakırlardaki bir çok işletme haftanın her günü gün boyunca açık. Gün içerisinde o bölgeye giderseniz öğleden sonra bile olsa serpme kahvaltı, bazlama, gözleme yiyebileceğiniz bir yer mutlaka bulursunuz.

Bu yazıda Antalya Konyaaltı Çakırlar bölgesinde bulunan, serpme kahvaltı yerleri hakkında bilgiler verilmiştir. Aşağıda sayfa numaralarını takip ederek işletmeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sıradaki İşletme: Muhtarın Yeri Sakin Gözleme
Liste devam ediyor…