Yanıtla: Deniz dalgalarından elektrik üretilebilir mi ?

#192911
ajansmedialine
Anahtar yönetici

    Yasin Bilgi tarafından Donanım Haber Forum’da bırakılan bir not:

    Öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum . Deniz dalgalarinin kuvveti rüzgar ve güneşin sağladığı kuvvetten hayli fazla . Dalga enerjisinin dünyada yayginlasmamasinin genel olarak 3 nedeni var .

    1- Dalgaların kıyıya belirli periyotlarla vurması . Örneğin; periyodu 6 sn dalgalara sahip bir sahilde dalgalar 6 saniye de bir vurur ve bu da enerji üretiminde elektriksel dalgalanmalara sebebiyet verir ve verimin düşük olmasına sebep olur . Daha da anlaşılır şekilde ; cihaz 1 saniye çalışırken 5 saniye boşta durur .

    2- dalga enerji sistemlerinin şuana kadar kabul görmüş olan ve bilinenlerin hepsi sadece doğrusal kuvvetlerden yararlanır . Yani dalganin yukarı kaldırma ya da yatay ittirme kuvveti gibi.

    3- dalga enerji üretim sistemlerinin deniz suyu ile teması oldukça fazla olduğu için ömürleri genel olarak kısa ve mâliyetleri fazladır. Y

    Ürünüm tam olarak bu 3 soruna çözüm buluyor. Yaptığımız cihaz 3 boyutlu olarak çalışıyor , şu üzerindeki tüm esnek hareketleri tam manada kavrıyor ve sürekli elektrik üretiyor . Su ile temasi yüzde 5 civarında olduğu için ömrü daha fazla diyebiliriz.

    Şuan yabancı bir sirketle görüşme yapmak üzereyim . 3 yıl devlet kademelerine ulaşmaya çalıştım. Üzgünüm sanırım yurtdışına çıkanlar da bu sebepten çıkıyormuş .

    Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkürler .

    Kaynak: https://forum.donanimhaber.com/turkiye-de-ilk-dalga-enerji-sirketini-kurmak-istiyorum–146889638