Kuru fasulye tarifi – En güzel kuru fasulye tarifleri

  • Bu konu 12 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 16 saat 8 dakika önce uncotteysjp tarafından güncellenmiştir.
12 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #193130 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Tam Kıvamında Etsiz Kuru Fasulye Tarifi – Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

      Tam Kıvamında Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
      * 2 su bardağı kuru fasulye
      * 1 adet orta boy soğan
      * 3 adet sivri biber
      * 2 çorba kaşığı tereyağ
      * 1 buçuk çorba kaşığı domates salçası
      * 1 diş sarımsak
      * Tuz
      * Sıcak su

    • #193132 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      KURU FASULYE Nasıl Yapılır ? | Oktay Usta

      Kuru fasulye
      500 gr kuru fasulye
      500 gram kuzu kuşbaşı
      Bir soğan
      Bir çorba kaşığı domates
      Bir çorba kaşığı biber salçası
      İki çorba kaşığı tereyağ
      Yarım çay bardağı zeytinyağ
      Bir tatlı kaşığı pulbiber
      Bir tatlı kaşığı un
      İki domates
      Üç biber
      Tuz
      2 litre su
      Hazırlanışı;
      Akşamdan kuru fasulye ıslatıyoruz. 10 saat kadar ıslanması yeterli olur soğuk su ile. Sabah yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup kaynamaya başlıyor gelen köpüğünü alıyoruz üzerine soğuk su ekleyerek üste çıkan fasulyeden aşağı inmesini sağlıyoruz 15 dakika kadar kaynatmamız yeterli devamı etle pişecek.
      Eti tencerenin içerisine alıp zeytinyağ ile kavuruyoruz 3-4 dakika kavurduktan sonra
      doğranmış soğan ekliyoruz, videodaki gibi biraz daha kavurduktan sonra salçaları peşinden unu ilave ediyoruz sıcak suyunu koyup 10 dakika etler kaynadıktan sonra fasülye süzdürüp yıkadıktan sonra etle birlikte kısık ateşte 1 saat civarında pişiyor yarı kıvama gelince tuzunu, domatesi, biberini ilave edip karıştırın. Etleri ve fasülyeyi bir kontrol edelim. Sonrada turşu ile servis ediyoruz çok güzel olur şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun.

    • #193134 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Meşhur Çayeli Kurufasülyesi👍Çayeli’li Olarak En İnce Ayrıntısına Kadar Anlattım

      Çayeli Kurufasülyesi
      3 su bardağı kuru fasülye
      1 orta boy soğan
      Bir yemek kaşığı domates salçası
      Bir yemek kaşığı biber salçası
      Bir tatlı kaşığı karabiber
      Bir tatlı kaşığı tuz
      2 yemek kaşığı tereyağ

    • #193136 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Tam Kıvamında Etsiz Kuru Fasulye Tarifi 👌 Rekor Denenen Kuru Fasulye Nasıl Yapılır ✌

      Tam Kıvamında Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
      * 2 Su Bardağı Kuru Fasulye
      * 1 Adet Orta Boy Soğan
      * 3 Adet Sivri Biber
      * 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
      * 1 Buçuk Çorba Kaşığı Domates Salçası
      * 1 Diş Sarımsak
      * 1 Tatlı Kaşığı Tuz
      * Yarım Çay Kaşığı Kimyon

    • #193138 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Kuru Fasülye Tarifi / Özel Püf Noktalarıyla 30 Dakikada Hazır Leziz | Ayşenur Altan Tarifleri

      Lezzetli Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler:
      2 su bardağı kuru fasülye (5-6 kişilik) Akşamdan veya 5-6 saat önce bol suda ıslatılmış
      300-400gr. arası kuşbaşı dana veya koyun eti
      1 büyük boy soğan
      4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
      1 yemek kaşığı tereyağı
      1 yemek kaşığı doluca omates salçası
      yarım yemek kaşığı biber salçası
      2 çay kaşığı veya biraz daha fazla tuz
      1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
      yemek kaşığının ucuyla un (isteğe bağlı)
      yeterince kaynamış sıcak su
      Kuru fasülye Nasıl Yapılır?
      Akşamdan veya sabah erken saatte ıslattığınız kuru fasülyelerin suyunu süzün. Orta boy bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin 5 dakika kaynatın.
      Bu arada düdüklü tencerenize zeytinyağını alıp ısıtın ve kuşbaşı doğranmış etleri rengi dönene ve saldığı suyu biraz çekene kadar orta yüksek ateşte kavurun.
      Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Tereyağını ve salçaları ilave edin ve 3-4 dakika salçaların çiğ kokusu gidene kadar kavurun.
      5 dakika kadar haşlanan fasülyeleri kevgir ile suyundan süzüp düdüklü tencereye aktarın ve 2-3 dakika daha kavurun.
      İlave edecekseniz unu fasülyeleri biraz kavurduktan sonra ilave edin.
      Toz kırmızı biber ve tuzu ekleyip karıştırın (biber salçanız acı ise toz biberi tatlı kullanabilir veya damak tadınıza göre azaltabilir veya hiç eklemeyebilirsiniz)
      Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve pimi çıkana kadar yüksek ateşte, daha sonra tencerenizin talimatına göre gereken sürede pişirin. Benim tencerem wmf marka ve 20 dakika pişirdikten sonra altını kapattım. Buharının hiç çıkarttırmadan yarım saat kendi kendine pimin atmasını bekleyip dinlendirdim. Açtığımda hem etler hem fasülye çok güzel pişmişti. Hala pişmemişse biraz daha pişirmeye devam edebilirsiniz.
      Kuru fasülyenizi pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

    • #193140 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi – Hem faydalı hem lezzetli, herkesin favorisi

      Türk mutfağının geleneksellerin den olan muhteşem kuru fasulye tarifi ile bugün sizlerleyiz. Eve yayılan miss gibi kokusuyla akşam yemeklerimizde sofralarımızı süsleyen, damak lezzetimize layık bütün püf noktalarıyla kuru fasulye tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
      O da ne canım yapımında ne var ki ! Kesinlikle demeyin kuru fasulye yapımı da olsa bir ustalık ister yumuşacık dağılmadan kuru fasulyesi, lokum gibi pişmiş etleriyle suyuna banmalık ekmeklerde yanında varsa değmesinler keyfinize. Bir evde ve sofralarımızda olmazsa olmazlarımızdan olan muhteşem kuru fasulye yapımını sizlerde denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

      Etli Kuru Fasulye Tarifi

      Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
      2 su bardağı kuru fasulye
      300 gr dana kuşbaşı et
      1 tane kuru soğan
      1 tane sivri biber
      1 yemek kaşığı domates salçası
      1 tatlı kaşığı acı biber salçası
      Tuz
      4, 5 -5 bardak sıcak su
      çok az sıvı yağ
      1 tane küp şeker

      Hazırlanışı;

      1.Düdüklü tencerede 300 g kuşbaşı doğranmış eti sıvıyağ ile rengi dönünceye kadar kavuralım.
      2.Akşamdan ıslattığımız 2 su bardağı kuru fasulye,doğranmış 1 adet soğan ve yeşil biber,1 yemek kaşığı domates,1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip karıştıralım.5 su bardağı sıcak su,yeteri kadar tuz ve 1 küp şekeri de ilave edip karıştıralım.
      3.Ardından kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
      4.Fasulyenin cinsine ve kullandığınız düdüklü tencereye göre pişme süresi değişebilir.
      5.Biz kaynadıktan sonra yaklaşık 20 dk pişirdik.
      6.Biraz dinlendikten sonra yemeğiniz servise hazır.
      Şimdiden afiyet olsun.

    • #193142 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      10 Dakikada Hazır Kolay Kuru Fasülye – Pilav Tarifi

      250 gr arpa şehriye
      1 orta boy beyaz soğan
      4 kıl biber
      3 dilim pastırma
      1 çorba kaşığı biber salçası
      1 bardak domates suyu
      1 tatlı kaşığı tuz
      1 çay kaşığı karabiber
      3 çorba kaşığı zeytinyağı
      3 çorba kaşığı tereyağı
      800 gr haşlanmış kuru fasulye
      1+2/3 bardak su

      · Kuru fasulye için tencerenin altını açın, 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin.
      · 1 beyaz soğanı küp şekilde doğrayın ve tencerenin içine ilave edip kavurun.
      · 3 dilim pastırmayı kare şekilde doğrayıp tencereye ekleyin.
      · 1 çorba kaşığı biber salçasını ve 1 su bardağı domates suyunu tencereye ekleyip karıştırın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı karabiber ilave edin.
      · 4 kıl biberi de dilimleyip tencereye koyun, üzerine 800 gr haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin ve üstünü kapatacak kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
      · 7 dakika pişirdikten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağını koyup altını kapatın.
      · Arpa şehriye pilav için tencerenin altını açın 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin.
      · Yarım paket 250 gr arpa şehriyeyi tencerede her tanesi yağdan nasibini alacak şekilde kavurun ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
      · Kavrulan arpa şehriyenin üzerine 1 + 2/3 sıcak su ilave edip kapağını kapatıp pişirin. 7 dakika kısık- orta ateşte pişirince hazırdır.
      . 10 dakikada hazırlanan pastırmalı kuru fasulye ve arpa şehriye pilavı hem masanızı şenlendirecek hem de günün yorgunluğunu alacak….

    • #193144 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi | Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? – Arda’nın Mutfağı

      Lokanta Usulü Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi! | Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? – Arda’nın Mutfağı

      Merhaba ben Arda Türkmen, pratik tariflerle dolu Arda’nın Mutfağı Youtube Kanalıma Hoşgeldiniz! Bugün hep beraber şöyle güzel, lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye yapacağız. Sevmeyenler var mı bilmiyorum, ama benim en sevdiğim yemeklerden bir tanesi, esnaf işi yemek! Aşağıda bu tarifi yapabilmek için gerekli malzemeleri bulabilirsiniz, video’mda da yapılışını izleyebilirsiniz!

      Hepinize afiyet olsun!

      Malzemeler:
      3 su bardağı kuru fasulye
      1 – 1,5 litre su
      Tuz
      2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
      2 adet orta boy soğan – yemeklik doğranmış
      1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
      Tuz
      Karabiber
      1 çay kaşığı toz kimyon
      1 adet defne yaprağı
      1 litre su
      3 – 4 dilim pastırma

    • #193146 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Kuru fasulye tarifi (etsiz)

      1 su bardağı kuru fasulye
      Yarim cay bardagi dolusu sıvıyağ
      1 yemek kasigi tereyağ
      1 adet kuru soğan
      1 yemek kaşığı domates salçası
      1 tatlı kaşığı tuz
      isteğe göre pulbiber
      öncelikle fasulyemizi tencerenin içerisine alıyoruz ardından üzerine kaynamış su döküp ocağın üstüne alıyoruz yaklaşık 10 dakika suda fasulyemizi hasliyoruz ocağın altını kapatıp fasulyemizi suyu ile birlikte kenarda bekletiyoruz duduklumuzun içerisine 1 adet kuru soğanı ince doğrayıp koyuyoruz ve onuda kavuruyoruz kavrulduktan sonra( etli yapacaksanız fasulyenizi kuşbaşı doğranmış etleri içerisine alıp suyunu salıp çektikten sonra et ) 1 yemek kasigi salca tuz isteğe gore pul biber atin fasulyenizin suyunu suzdurup çeşmenizin altında 1 yada 2 defa sudan geçirip suzdurun ardından son olarak fasulyeyi düdüklü tencerenize koyun yaklaşık 1 su bardağı fasulyeye 2 su bardağı su katarsanız sulu güzel bir yemek elde edersiniz az sulu seviyorsanız suyunu az koyun duduklunuzun kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika önce yüksek ateşte ardından orta ateşte pişirin ben 5 dakika yüksek 5 dakika orta ateşte tuttum ocak camli olduğu için havası çıkana kadar demlendi siz kendiniz mutlaka duduklunuzun pişme süresini saat tutarak yapın sorularınız var ise yorumlarda belirtiniz
      NOT: EĞER FASULYE MIKTARINIZ FAZLA ise yagini 1 cay bardagi katabilirsiniz yağlı et koyacaksaniz fasulyenize yarim bardak yag yeterli gelir tereyağ sevmiyorsaniz katmayabilirsiniz

    • #193148 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      GÜVEÇTE GERÇEK KURU FASÜLYE TARİFİ | Acılı-Sucuklu

      Herkese merhaba, bugün harika bir tarifle karşınızdayım. Tüm püf noktalarıyla Rize/Çayeli fasülyesiyle (şeker fasülyesi) çömlekte kuru fasülye yaptım. Umarım videoyu beğenirsiniz.

      Malzemeler:
      -Yarım kilo kuru fasülye
      -1 soğan
      -1 yemek kaşığı domates salçası
      -4 yemek kaşığı domates rendesi
      -Pulbiber,karabiber, kimyon
      -İsteğe bağlı sucuk veya et

      VİDEO HAKKINDA ÖNEMLİ BİR YORUM:

      Her şey tamam bir hata hariç. Fasulyeyi suda beklettikten sonra süzdüğünüz zaman iki üç kez su ile yıkayın nişastasını atmış olursunuz, Bir de haşladıktan sonra ki suyunu yine atın bir sıcak su üstünden geçirin, Asla yediğiniz fasulyeden şişkinlik yaptı şikayeti olmayacak. Haşlamadan önce de haşladıktan sonra da suyunu atmak gerekiyor yoksa o yediğiniz fasulye şişirir sizi. Deneyin görün. Aşçılık yaptım çünkü ben, tecrübem olduğu için söyleme gereği duydum. Fasulyenin hep gazından şikayet ederiz atmanın yolu bu. Çoğu ya vitamini gidiyor falan dese de şişmekden iyidir. Pul biber acı sivri biber de şişkinlik yapar, onun yerine hafif bir karabiber atın, acılı seviyorsanız, karabiber asla şişkinlik yapmaz.Birde yemeklerden sonra hazmetsin gazımı alsın diye, sade soda içme alışkanlıkları olan ondan vazgeçin, zaten sodanın kendisi gaz, iyice davul olursunuz.oysa varsa iki dilim baklava ya da tatlı bir şey iç ye şişkinliği giderir.

    • #193151 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Düdüklüde Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

      Her gün pişirdiğimiz mutlu eden tariflerden biri Sucuklu Kuru Fasulye tarifim var… Klasik tencerede 1-1,5 saatte zor pişecek olan kuru fasulye düdüklü tencerede yarım saatte lokum gibi oluyor. Tarif ise klasik bir kuru fasulye tadından daha fazlasını yaratabilmek için Refikaca numaralar ile dolu…

      Malzemeler

      500 gr kuru fasulye
      2 adet kuru soğan
      2/3 kangal, 250 gr sucuk
      5 diş sarımsak
      5 adet köy biberi
      1 parça ilikli kemik
      2 su bardağı domates suyu
      1/2 su bardağı su
      3 çorba kaşığı zeytinyağı
      1 çorba kaşığı tereyağı
      1 tatlı kaşığı kimyon
      1 tatlı kaşığı karabiber
      1 tatlı kaşığı tuz

      Hazırlanışı

      2/3 kangal yaklaşık 250 gr sucuğu serçe parmağı kalınlığında dilimleyip 4’e bölün. Sucukları büyük bir düdüklü tencerede 2-3 dakika kavurun. Yağını bırakıp biraz kavrulunca sucukları tencereden alıp, o yağda öncelikle 1 parça ilikli kemiği ve tavla zarı boyutlarında doğradığınız 2 adet soğanı kavurmaya başlayın. Bu aşamada sucukları dışarı almanız çok önemli. 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. 5 diş sarımsağı havanda dövüp iyice ezin ve yemeğe ekleyin. Soğanlar ve sarımsak kavrulurken 5 adet köy biberini yaklaşık olarak sucuk parçaları boyutunda doğrayıp tencereye ekleyin. Biberleri de ekledikten sonra 2 su bardağı domates suyunu ekleyin. Domates suyu normal su yerine konulduğunda çok daha lezzetli bir yemek suyu olduğunu fasulye tanelerinin de bunu nefis bir şekilde emdiğini göreceksiniz.
      500 gr kuru fasulyeyi sudan geçirip ekleyin. Eğer vaktiniz var ise önceden ıslayıp hem pişme süresinden kazanırsınız hem de ideal yumuşaklıkta yapmak kolaylaşacaktır.

      Baharatları ekleyin, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz, fasulyenize harikalar katacaktır. Biraz da acı olsun isterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz. Kenara ayırdığınız sucukları ve 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye koyun.
      Yarım su bardağı da sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Basınç ayarını 2 konumuna getirin ve yeşil disk görünene kadar yüksek ateşte pişirin. Yeşil disk görününce altını kısın ve 20 dakika daha pişirin. 20 dakikanın sonunda tencerenin altını kapatıp buharını alın. Mis gibi kuru fasulyeniz emrinize amade.

    • #193153 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      Kemikli Kuru Fasulye Tarifi / O KADAR LEZZETLİ OLDU Kİ BİR TABAK YETMEYECEK/ Yemek Tarifleri

      Herkese Merhaba bugün sizlerle türk mutfağı yemeklerinin en güzide eseri olan kemikli kuru fasulye tarifini yapacağız. Hem de güveçte yaparak lezzetine lezzet katacağız.. Evet herkesin de bildiği gibi güveçte yapılan yemekler her zaman daha lezzetli olur, biz de güveçte kuru fasulye yaparak lezzeti en üst seviyeye taşıdık. Oldukça çok sevdiğimiz bir yemek tarifi olan kuru fasulye yapımında merak edilen kuru fasulye püf noktalarını da yemek tarifimizde bulabilirsiniz. Kuru fasulye hangi etle yapılır, kuru fasulye kaç dakikada pişer ve kuru fasulye kaç saat ıslatılmalıdır gibi birçok ayrıntıya da tarifimizde ulaşabilirsiniz. Eminim bu Kemikli kuru fasulye tarifimiz ile yaptığınızda yiyenler asla bir tabak ile yetinmeyecek ikinci tabağı kesinlikle isteyecekler. Şimdi dilerseniz buyurun bu nefiz güveçte kemikli etli kuru fasulye tarifimize geçelim. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

      Su bardağı ölçüm 200ml

      Lokanta usulü Kemikli Kuru Fasulye için Malzemeler
      3 su bardağı Şeker Kuru fasulye,
      1 adet küp doğranmış kuru soğan,
      300-350 gr kadar kuzu kaburga,
      Tuz,
      1 çay kaşığı pul biber,
      1 yemek kaşığı tereyağı,
      1 yemek kaşığı biber salçası,
      1,5 yemek kaşığı domates salçası,
      Az miktar sıvı yağ,

      Water glass measuring 200ml

      Ingredients for the Famous Turkish Food, Kuru Fasulye Recipe
      3 cups of sugar, dried beans,
      1 cubed onion,
      300-350 g of lamb ribs,
      Salt,
      1 teaspoon of chili pepper,
      1 tablespoon of butter,
      1 tablespoon of pepper paste,
      1.5 tablespoons tomato paste,
      A small amount of oil,

    • #193155 Yanıtla
      ajansmedialine
      Anahtar yönetici

      DANA PÖÇ İLE KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

      Bugün sizlere dana pöç ile çok lezzetli kuru fasulye yaptım. Severek tükettiğimiz kuru fasulyeyi birde bu şekilde deneyebilirsiniz.

      DANA PÖÇ İLE KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

      Gerekli malzemeler

      1 Adet dana pöç ( 1,250 gr )
      2,5 Su bardağı kuru fasulye ( 400 gr )
      1 Yemek kaşığı biber salçası ( 30 gr )
      2 Yemek kaşığı domates salçası ( 60 gr )
      2 Yemek kaşığı zeytinyağ ( 30 ml )
      1 Adet orta boy soğan ( 80 gr )
      2 Tatlı kaşığı pul biber ( 25 gr )
      2 Tatlı kaşığı tuz ( 25 gr )
      4 Adet salkım domates ( 250 gr )
      3 Adet yeşil biber ( 80 gr )
      1 Tutam karabiber

12 yanıt dizini görüntüleniyor
Yanıtla: Kuru fasulye tarifi – En güzel kuru fasulye tarifleri

01) Yasalar, saygı ve nezaket önemli.

02) Video için Youtube linki yapıştır.

03) Link kullanarak resim ekleyebilirsiniz.

Bilgileriniz:




İlgili Forum Gönderileri