Bilim Kurgu Filmleri ve Kitapları Geleceği Tahmin Edebiliyor mu ?

Geleceği Tahmin Eden Bilim-Kurgular! 1984 vs Cesur Yeni Dünya

YouTube player

Bilim kurgu kitaplarının ve filmlerinin bilim insanları için öngörü verdiği söylenir. Peki bu ne kadar gerçek ?

Video Hakkında En Çok Beğenilen Yorumlar

Cem cidden çok iyi anlatmışsın. Sadece günümüzde ilgi çeken şeyleri eleştiren bir youtuber dan daha fazlasın benim için. Kitap yorumlamaya devam et

Kitap yorumlaması baya iyi olmuş bence devam etmelisin

Fahrenheit 451 ve Biz’i de ekleyip kara dörtlemeyi tamamlasaydın keşke 🙃

İki kitabı da okudum anlattıkları dünyalar bambaşka, ortak noktaları ise totaliter rejim. Bu kitapları seven insanlara fahrenheit 451 ve Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca öneririm. Yaşar Kemal’in anlatımı muhteşem kitabın içinde günümüzden alıntılarda var 🙂 kesinlikle okuyun. Filme Gitmeden Önce kitap yorumlamalarına devam ederse fahrenheit 451 kesin gelir filmleri de yapıldı ama lütfen Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca’da bi bakar mısın ?

Bahsedilen şeyler tanıdık geliyor. Şuan prototip yada erken erişim versiyonlarını yaşıyoruz. Gelecekte çok daha kötü olma olasılığı var. Bu tarz hikayelerde yaşanmışlıkların izlerini görmek mümkündür. Bu izleri görüp sonrasında yazarlar eleştiriyor. Görsel olarak Cesur yeni dünya daha iyi görünüyor. Umarım bu tarz kötü senaryolar gerçekleşmez.

Kanal dahilindeki en müthiş içeriği yapmış olabilirsin.
Sonundaki yorumlarına daha çok katılıyorum. 1984 okuması çok daha keyifli ve doğrudan içine çeken bir kitap. İkisi de okunmalı bana göre ve fakat bunlardan biri seçilecekse bu 1984 olmalı.

Cesur Yeni Dünya = Batı
1984 = Doğu

Yıllar geçtikçe sistemler değişiyor, teknoloji gelişiyor ve insanlık ilerliyor. 1984 ve Cesur Yeni Dünya gibi distopik yapıtlarda ise sistem mutlak doğru kabul ediliyor. Mevcut durum sürdürülmeye ve yenilikten kaçınılmaya çalışılıyor. Yani bu gibi sistemler mevcut zamanında en tepedeki kimse en çok onun işine yarıyor. Dünyada süregelen düzenin aksine güç el değiştirmiyor. Peki, en mükemmel sistemi bulduktan sonra sistemin değişmesine gerek var mıdır? Onların kabul ettirdiği sistemlerinin en iyisi olduğu. Ama asıl sormamız gereken, en mükemmel sistem gerçekten var mı? Belki de asıl mükemmel olan sürekli değişimdir. Akış halinde olmaktır.

Bence ikisinin mikemmel (!) bir karışımını yaşıyoruz şu an..
Şahsen 1984 kitabını okumalarını, Cesur Yeni Dünya’nın dizisini izlemelerini öneririm gençlere..

2 kitabı da okuduktan sonra bir daha asla eskisi gibi haber izleyemedim. Çünkü olan her olayda birşeyler şüpheli geliyor.

Kaliteli ve özgür bir insansın. Çevrendeki insanları aydınlatmaya çalıştığın için teşekkür ederim.

iki kitabı da akıcı bir şekilde okudum ve kesinlikle okuyun arkadaşlar. içerik gerçekten iyi olmuş tebrikler. yorumlar da bir arkadaş “Biz” ve “Fahrenheit 451” kitabı önermiş onlarda hemen hemen benzer distopyayı anlatıyor.

Bir video daha iyi olamaz aşırı farkındalık yaratacak bir video olmuş neden yaşadığımı sorguladım her zaman bu videoyu izleyeceğim teşekkürler cem abi.

KÜRESEL ISINMA KOMPLO TEORİLERİ KONULARINI DAHA BİLİNÇLİ ŞEKİLDE KONUŞUP KULLANMANIZI TAVSİYE EDERİM. ZİRA BİRİLERİNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMÜŞ OLUYORSUNUZ‼️

Yaptığınız en anlamlı içerik olmuş. Gerçekten tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. 👏👏 👏

Okuma alışkanlığımı ütopya ve distopya kitapları ile kazandım. Bu iki eserin ve yamyatin’in biz’inin bende yeri ayrı.

Cesur yeni dünya kitabını okuduktan sonra diziyi izledim ve her zaman ki gibi kitap çok daha iyiydi

Cesur yeni dünyadaki modeli uygulayıp kurtuluşa gidebiliriz kanaatimce çünkü insanlar mutsuzsa düşünür düşündükçe gelişir geliştikçe duygusuzlaşır duygusuzlaştıkça dünyaya zarar verir. Bunun yerine gelişmeye ihtiyaç duymadan kendimizi mutlu sanmamız hem dünyamız hem de bizim için daha iyi olur. Eğer şartlanmayı kırıp düşünmek, üzülmek isteyen varsa kitapta olduğu gibi sorgulayan insanların olduğu adaya gidebilir. Şu an ki yaşamımızda olduğu gibi herkesin kendini alfa çift + sanmasına gerek yok.Epsilon epsilondur alfa olamaz en azından mutlu olsunlar ya da kendilerini mutlu sansınlar özgür olamasalar da

Sözde veya gerçek savaş her zaman vardı ve var olmaya devam edecek. Aslında önemli olan “her zaman savaş olduğu için” özgürlük, hak, demokrasi gibi kavramlar. Ancak insanlar bunları konuşmaya başlayınca sen bu savaşı önemsemiyorsun veya vatan hainisin gibi sıfat takıyor birbirine. Acilen Atatürk gibi savaş anında maarif kongresi yapacak kadar hayattan kopmayan insanlar yetiştirmeliyiz.

bu tarz videolarda insanlarda bir şeyler uyandırıyor böyle videolar devamı gelmeli bence.