Yanıtla: Kuru fasulye tarifi – En güzel kuru fasulye tarifleri

#193132
ajansmedialine
Anahtar yönetici

    KURU FASULYE Nasıl Yapılır ? | Oktay Usta

    Kuru fasulye
    500 gr kuru fasulye
    500 gram kuzu kuşbaşı
    Bir soğan
    Bir çorba kaşığı domates
    Bir çorba kaşığı biber salçası
    İki çorba kaşığı tereyağ
    Yarım çay bardağı zeytinyağ
    Bir tatlı kaşığı pulbiber
    Bir tatlı kaşığı un
    İki domates
    Üç biber
    Tuz
    2 litre su
    Hazırlanışı;
    Akşamdan kuru fasulye ıslatıyoruz. 10 saat kadar ıslanması yeterli olur soğuk su ile. Sabah yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup kaynamaya başlıyor gelen köpüğünü alıyoruz üzerine soğuk su ekleyerek üste çıkan fasulyeden aşağı inmesini sağlıyoruz 15 dakika kadar kaynatmamız yeterli devamı etle pişecek.
    Eti tencerenin içerisine alıp zeytinyağ ile kavuruyoruz 3-4 dakika kavurduktan sonra
    doğranmış soğan ekliyoruz, videodaki gibi biraz daha kavurduktan sonra salçaları peşinden unu ilave ediyoruz sıcak suyunu koyup 10 dakika etler kaynadıktan sonra fasülye süzdürüp yıkadıktan sonra etle birlikte kısık ateşte 1 saat civarında pişiyor yarı kıvama gelince tuzunu, domatesi, biberini ilave edip karıştırın. Etleri ve fasülyeyi bir kontrol edelim. Sonrada turşu ile servis ediyoruz çok güzel olur şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun.