Yanıtla: Yekte yavrum yekte sözleri

#193434
ajansmedialine
Anahtar yönetici

    Zafer Dilek – Yekte (1976)

    Lise yıllarında okul arkadaşı Kamil Erginöz(bateri), Okan Dinçer(piyano) ve kendi kardeşi Mehmet Can(solist) ile birlikte ‘Mavi Gölgeler’ grubunu kurdu. Mavi Gölgeler grubu ile Adana’daki yerel kulüplerde çıktılar. 1962 yılında kardeşi Mehmet Can’ın gruptan ayrılmasından sonra solist olarak onun yerine İzzet Bici geldi.

    1972 yılında “Zafer Dilek 4” adı ile kendi grubunu kurdu. O dönemlerde popülaritesi artmakta olan Hümeyra ile Anadolu turnesine çıktı. Bu turne ekibi arasında Fikret Kızılok da vardı. 1973 yılında Özdemir Erdoğan ile çalıştıktan sonra 1974 yılında Doruk Onatkut Orkestrasına katıldı.
    Aynı zaman da 1972’de aranjörlüğe başladı. Gülden Karaböcek, Edip Akbayram, Mahzar Fuat, Sezen Aksu, Asu Maralman, Işıl German… gibi pek çok önemli isimle birlikte çalıştı.

    1970’li yıllarda çıkardığı enstrümantal 45’lik plaklarla tanındı. 1973 yılında bu 45’likleri bir LP’de topladı. Sonraki yıllarda Zafer-Banu-Hülya üçlüsü olarak bir süre grup çalışması yaptı.
    1976 yılında “Oyun Havaları” albümünü çıkardı. Yeşilçam filmlerinin birçoğunda “Oyun Havaları” adlı albümünden parçalar film müziği olarak kullanılmıştır.

    BAND:
    Gitar: Zafer Dilek
    Bas gitar: Merih Dumlu
    Davul: Veysel Çadır
    Perküsyon: Ramazan Şanlıel
    Aranjör: Zafer Dilek