Operasyon haberinin altında çıkan ilginç reklam – Paranoyak mı oluyorum ?

Bu haberi gecikmeli yazıyorum. Aslında hemen o gün bu haberi yazmayı düşünmüş, sonra vaz geçmiştim. Fakat Fehmi Koru’nun şu haberini okuyunca, eski notlarımı ve kayıtlarımı açıp bu haberi yapmaya karar verdim.

Türkiye’nin Barış Pınarı operasyonunun ABD ve Türkiye arasında varılan bir mutabakat ile 5 gün süreli olarak durdurulduğu, ara verildiği gün medyadan mutabakatın tam metnine bakıyordum.

Metni bulup okuduğum web sitesinde haber metninin bitiminde Google görüntülü reklam ağından gelen bir reklamla karşılaştım. Maaşallah ve maazallah, reklam sanki haberin devamı gibi bir harekat haritası içeriyordu.

Yıllardır dijital reklamcılıkla uğraşırım. Google reklamlarının nasıl verildiğini ve nasıl çalıştığını yeterince bilirim. Fakat, komplo teorileriyle işlenmiş aklım, bu reklamdan ileri derecede rahatsız oldu.

11 Eylül saldırısı ve daha bir çok önemli meselenin vukuundan yıllar önce var olduğu iddia edilen “illuminati” isimli bir örgüt tarafından bir kahin edasıyla bilinip, oyun kartlarına, çizgi filmlere ve başka neşriyata ilmek ilmek işlendiğinin iddia edildiği ve şüphe uyandırıcı kanıtların her yerlerde bulunabildiği bu zamanda, böylesi bir reklam gerçekten enteresan. Sayfayı yenilediğimde tabiki o reklam gidip yerine başka başka reklamlar geldi ama beni rahatsız eden o reklamla ilgili kayıtlarımı ben çoktan almıştım.

Reklamın ekran görüntüsü aşağıda:

Olayın vuku bulduğu site:

https://www.krdnews.net/news/turkiye/turkiye-abd-anlasmasinin-13-maddelik-tam-metni

Reklam görseline daha yakından bakalım:

Türkiye topraklarına yapılan eş zamanlı saldırılar, Irak, Romanya ve Ermenistan üzerinden. Burada, mesela Suriye’den değil de, ABD Askeri gücünün bulunduğu Irak, Bulgaristan-Romanya hattı ile Türkiye ile uzun zamandır sorunlu olan Ermenistan üzerinden saldırı yapılması enteresan.

Reklamı tıklayarak siteye bir gelir katkısı sağlamış oldum:

https://www.conflictnations.com

Dünya Savaşı konulu bir oyun.

Elbette, “savaş” genel temalı anahtar kelimeler seçilmiş ve reklam kampanyasının Türkiye ayağında, reklam görseli olarak Türkiye ile ilgili bir oyun karesi kullanılmış olabilir.

Ama yukarıda bahsettiğim ve insanları haklı olarak endişelendiren bulgular ve iddialar sebebiyle bu masum görünümün altında başka işler de olabilir.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?

Bu yazıyı, bu reklam “ne demek istiyor” diye düşünecekler için, reklamın ana mesajı ile bitirelim:

“Askeri intikaller günler sürse de zafer beklemez!”

Ali Aksoy – 19.10.2019