Yanıtla: Kuru fasulye tarifi – En güzel kuru fasulye tarifleri


#193148
ajansmedialine
Anahtar yönetici

GÜVEÇTE GERÇEK KURU FASÜLYE TARİFİ | Acılı-Sucuklu

Herkese merhaba, bugün harika bir tarifle karşınızdayım. Tüm püf noktalarıyla Rize/Çayeli fasülyesiyle (şeker fasülyesi) çömlekte kuru fasülye yaptım. Umarım videoyu beğenirsiniz.

Malzemeler:
-Yarım kilo kuru fasülye
-1 soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-4 yemek kaşığı domates rendesi
-Pulbiber,karabiber, kimyon
-İsteğe bağlı sucuk veya et

VİDEO HAKKINDA ÖNEMLİ BİR YORUM:

Her şey tamam bir hata hariç. Fasulyeyi suda beklettikten sonra süzdüğünüz zaman iki üç kez su ile yıkayın nişastasını atmış olursunuz, Bir de haşladıktan sonra ki suyunu yine atın bir sıcak su üstünden geçirin, Asla yediğiniz fasulyeden şişkinlik yaptı şikayeti olmayacak. Haşlamadan önce de haşladıktan sonra da suyunu atmak gerekiyor yoksa o yediğiniz fasulye şişirir sizi. Deneyin görün. Aşçılık yaptım çünkü ben, tecrübem olduğu için söyleme gereği duydum. Fasulyenin hep gazından şikayet ederiz atmanın yolu bu. Çoğu ya vitamini gidiyor falan dese de şişmekden iyidir. Pul biber acı sivri biber de şişkinlik yapar, onun yerine hafif bir karabiber atın, acılı seviyorsanız, karabiber asla şişkinlik yapmaz.Birde yemeklerden sonra hazmetsin gazımı alsın diye, sade soda içme alışkanlıkları olan ondan vazgeçin, zaten sodanın kendisi gaz, iyice davul olursunuz.oysa varsa iki dilim baklava ya da tatlı bir şey iç ye şişkinliği giderir.


Forumlarda Son Konular

Tüm ForumlarKayıt olGiriş yap