Continued from:

Her ne kadar, internet televizyonculuğunun işletme maliyeti klasik TV kanallarına göre çok daha düşük olsa da, o az maliyet dahi klasik reklam toplama yöntemleriyle kolay kolay karşılanamıyordu.

Aynı dönemlerde yola çıktığımız pek çok internet televizyonu çok kısa zamanda kepenk kapattılar. Ben, daha önce bir uydu kanalında yönetim kurulu başkanlığı yaptığımdan, bu gelir modelinin sağlıklı olmayacağını görmem için beklemem gerekmedi.

Yayını ayakta tutmak için, hemen kardeş bir kol olan prodüksiyon işine yöneldim ve yayının maliyetini bu prodüksiyon işine yükledim. Web sitesine klasik yöntemlerle aldığım banner reklamlar ve prodüksiyon faaliyeti bizi ayakta tuttu. Fakat, belli bir süre sonra, site açık olmasına rağmen kendimizi ağırlıklı olarak prodüksiyon yapıyor bulduk. Çünkü gelirin en önemli ayağı oradaydı ve maliyetlerimizi karşılamak için buna ağırlık vermek durumundaydık.

Nihayetinde, en azından kepengi indirmeden, tabelayı sökmeden, bu yöntemle ve sosyal medya mecralarının tümünü yayınlarımızın iletilmesinde aktif olarak kullanarak yıllarca faaliyet gösterebildik.

Yıllar içerisinde, cep telefonları daha çok akıllandı, video izleme konusundaki marifetleri arttı, internetin bant genişliği ve fiyatı önceye nazaran daha makul hale geldi. Aslında, bu işin yapılabilir olduğu doğru zamanlar henüz yeni yeni geldi diyebilirim.

Kullanıcılar, izleyiciler de internette neler izlenebileceği hususunda değişim ve dönüşüm yaşadılar. Eskiden daha profesyonel çekimler, ışıklar, dekorlar aranırken, şimdilerde cep telefonu ile çekilmiş herhangi bir içerik dahi yadırganmadan ilgiyle izlenebiliyor.

Yazı devam ediyor…